2017. április 1. – április 2.

VÁRKERT BAZÁR

 

Pont fesztivál : playlist 2017

2017-es Program

Délutáni programok

szombat 17h-18h

A Huun-Huur-Tu torokéneklő workshopja (Regisztrálj itt!)

A WORKSHOP BETELT, VÁRÓLISTÁRA TUDTOK MÉG JELENTKEZNI!

A workshopon a regisztráció után, aznapra érvényes – délutáni vagy koncert – jeggyel lehet részt venni. A workshopra csak a pontosan érkezőket tudjuk beengedni, később becsatlakozni nem lehet.

A workshop angol nyelven folyik, tolmácsot nem tudunk biztosítani.

vasárnap 17h-18h

Élő Xilofon Workshop – Boomwhackers (Regisztrálj itt!)

A workshopon a regisztráció után, aznapra érvényes – délutáni vagy koncert – jeggyel lehet részt venni. A workshopra csak a pontosan érkezőket tudjuk beengedni, később becsatlakozni nem lehet.

mindkét nap 16h-19h

Sólyom és héja-reptetés, solymászati bemutató a Neoreneszánsz Kertben.

Gyerekprogramok és műhelyek, ahol megismerkedhettek a türk hagyományokkal.

Kóstoló a Tavaszünnep finomságaiból, török kávé és ételkülönlegességek.

Fényképek, különleges tárgyak, útibeszámoló és filmbemutató a közép-ázsiai régióból.

Esti koncertek

Április 1. szombat

Április 2. vasárnap

Jegyek

A bérlet a fesztivál összes programjára érvényes.
Az esti jegy a délutáni programokra is belépést biztosít.
A programok 6 éves kor alatt ingyenesek.

Április 1. szombat

Április 2. Vasárnap

Bérlet

Rendezvény napján

DÉLUTÁNI PROGRAMOK

500 Ft

500 Ft

———————

ESTI KONCERTEK

3000 Ft

4000 Ft

6000 Ft

Kedvezményes jegyek (diák, nyugdíjas)

ESTI KONCERTEK

1500 Ft

2000 Ft

———————

 

50%-OS, KEDVEZMÉNYES JEGYET A DIÁKOK (ÉRVÉNYES DIÁKIGAZOLVÁNNYAL) ÉS A NYUGDÍJASOK VÁLTHATNAK.

KEDVEZMÉNYES JEGYEK ELŐVÉTELBEN ÉS A RENDEZVÉNY NAPJÁN A HELYSZÍNEN IS – UGYANOLYAN ÁRON – VÁLTHATÓAK.

ELŐVÉTELBEN A BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL JEGYÉRTÉKESÍTŐ PONTJAIN LEHET MEGVÁSÁROLNI, BŐVEBB INFORMÁCIÓÉRT KATTINTS IDE!

A Fesztiválról

Mi a csoda?

A most születő Pont Fesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Hangvető együttműködésben hozza el a világ csodáit a Várkert Bazárba. Célja a közös értékek és sokszínűség bemutatása, az UNESCO szellemi örökségein keresztül. A kétnapos rendezvény zenei programokkal és látványosságokkal mutatja be a világ kultúráinak válogatott kincseit.

A kiemelt magyar büszkeségek, mint a Kodály-módszer és a táncház mozgalom mellett minden évben különböző nemzetek csodáit is a magyar fővárosba hozzuk. Az idei fesztivál a türk hagyományokra és a közép-ázsiai régióra fókuszál, miközben helyszíne, a Duna-part és a Budai Várnegyed, szintén a világörökség részét képezi.

A délutáni programok minden korosztálynak szólnak. Amíg a gyerekek fejdíszt, agyaglovacskát, nemezlabdát, Ebru-festményt készítenek vagy mesét hallgatnak a jurtában, a felnőttek sem unatkoznak. A tárgykiállításon – kirgiz, kazak, török és kurd szőnyegek, kalpagok, fotók, takarók, nyergek, szőttesek és viseletek – kívül megkóstolhatják a Novruz tavaszünnep ízeit, de akár az egész család kipróbálhatja, mennyire megy az iráni tojásfestés vagy a türk szőnyegcsomózás, illetve megnézheti a sólymok repülését és rácsodálkozhat arra, hogy milyen hatalmas élőben egy sas.
varkert_jpg_0007

Helyszín

Az 1875-1883 között, Ybl Miklós neoreneszánsz stílusú tervei alapján épült, 2014-ben megújult és továbbfejlesztett Várkert Bazár kulturális helyszín és közösségi tér, ahol festői környezetben és naprakész technológiai felszereltség mellett szórakozhat minden korosztály. A Pont Fesztivál programjai az Aulában és a Rendezvényteremben kapnak helyet, a solymászati bemutató helyszínéül a Neoreneszánsz Kert szolgál.
A Pont Fesztivál témájához illeszkedve két világörökségként elismert helyszín, a Duna-part és a Budai Várnegyed tárul a látogatók szeme elé.