Április 12. Szabadtéri Busófelvonulás

Április 13–14. Családi programok és koncertek

Várkert Bazár

slogen
hangveto

A Fesztiválról

A PONT Fesztivál 2019-ben is elhozza a világ csodáit!

A 2019-ES PONT FESZTIVÁL FÓKUSZÁBAN A BALKÁN TÉRSÉG ÁLL. NAPKÖZBEN INGYENES INTERAKTÍV CSALÁDI PROGRAMOK, WORKSHOPOK, GYEREKKONCERTEK VÁRJÁK A LÁTOGATÓKAT, ESTE KÜLÖNLEGES KONCERTEK MUTATJÁK MEG A RÉGIÓ GAZDAG HAGYOMÁNYÁT. A PONT FESZTIVÁL A BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL ÉS A HANGVETŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN HOZZA EL A VILÁG CSODÁIT A VÁRKERT BAZÁRBA. CÉLJA A KÖZÖS ÉRTÉKEK ÉS SOKSZÍNŰSÉG BEMUTATÁSA, AZ UNESCO SZELLEMI ÖRÖKSÉGEIN KERESZTÜL. HERCZKU ÁGNES, BOGNÁR SZILVIA, NIKOLA PAROV EDDIG NEM HALLOTT MŰSORRAL KÉSZÜL. AZ ALBÁN TÖBBSZÓLAMÚ HAGYOMÁNYT AZ ALBANIAN ISO-POLYPHONIC CHOIR MUTATJA BE.

Helyszín

AZ 1875-1883 KÖZÖTT, YBL MIKLÓS NEORENESZÁNSZ STÍLUSÚ TERVEI ALAPJÁN ÉPÜLT, 2014-BEN MEGÚJULT ÉS TOVÁBBFEJLESZTETT VÁRKERT BAZÁR KULTURÁLIS HELYSZÍN ÉS KÖZÖSSÉGI TÉR, AHOL FESTŐI KÖRNYEZETBEN ÉS NAPRAKÉSZ TECHNOLÓGIAI FELSZERELTSÉG MELLETT SZÓRAKOZHAT MINDEN KOROSZTÁLY.

A PONT FESZTIVÁL DÉLELŐTTI PROGRAMJAI AZ ÉPÜLET ELŐTTI TERÜLETEN, A DÉLUTÁNI PROGRAMOK AZ AULÁBAN ÉS A RENDEZVÉNYTEREMBEN KAPNAK HELYET. A MARIONETT ELŐADÁST A ‘SZÁRAZÁROK’ HELYSZÍNÉN LÁTHATJÁK.

A PONT FESZTIVÁL TÉMÁJÁHOZ ILLESZKEDVE KÉT VILÁGÖRÖKSÉGKÉNT ELISMERT HELYSZÍN, A DUNA-PART ÉS A BUDAI VÁRNEGYED TÁRUL A LÁTOGATÓK SZEME ELÉ.