2019. ÁPRILIS 13-14.

VÁRKERT BAZÁR

slogen
hangveto

A Fesztiválról

A PONT Fesztivál 2019-ben is elhozza a világ csodáit!

A 2019-Es PONT FESZTIVÁL FÓKUSZÁBAN A BALKÁN TÉRSÉG ÁLL. NAPKÖZBEN INTERAKTÍV CSALÁDI PROGRAMOK, DÉLUTÁN ZENEI WORKSHOP-OK, ESTE KÜLÖNLEGES KONCERTEK MUTATJÁK MEG A RÉGIÓ GAZDAG HAGYOMÁNYÁT.

A PONT FESZTIVÁL A BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL ÉS A HANGVETŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN HOZZA EL A VILÁG CSODÁIT A VÁRKERT BAZÁRBA. CÉLJA A KÖZÖS ÉRTÉKEK ÉS SOKSZÍNŰSÉG BEMUTATÁSA, AZ UNESCO SZELLEMI ÖRÖKSÉGEIN KERESZTÜL.

HERCZKU ÁGI, BOGNÁR SZILVIA ÉS ALBÁN POLIFÓNIA IS SZEREPEL A PONT SZOMBATI PROGRAMJÁBAN. AZ ALBÁN TÖBBSZÓLAMÚ HAGYOMÁNYT AZ ALBANIAN ISO-POLYPHONIC CHOIR MUTATJA BE. AZ ŐSI ÉNEKSTÍLUS SZEREPEL AZ UNESCO SZELLEMI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGEINEK JEGYZÉKÉBEN, AHOGY AZ EST MÁSODIK FELÉBEN HALLHATÓ BOLGÁR “BISTRITSA BABI” ÉNEKEK IS. HERCZKU ÁGI, BOGNÁR SZILVIA ÉS NIKOLA PAROV ELEVENÍTIK FEL A MA IS ÉLŐ, NŐI BEAVATÁSI SZERTARTÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ DALLAMOKAT.

VASÁRNAP BALOGH KÁLMÁN A ROMÁN HANGSZERES ZENE KINCSEIT TÁRJA A KÖZÖNSÉG ELÉ, MEGHÍVOTT MOLDÁV FELLÉPŐKKEL. A KALUS TERMÉKENYSÉGI RÍTUS BEMUTATÁSA ZENÉN ÉS TÁNCON KERESZTÜL ADJA A KONCERT EGYIK FÉNYPONTJÁT.

 

Helyszín

AZ 1875-1883 KÖZÖTT, YBL MIKLÓS NEORENESZÁNSZ STÍLUSÚ TERVEI ALAPJÁN ÉPÜLT, 2014-BEN MEGÚJULT ÉS TOVÁBBFEJLESZTETT VÁRKERT BAZÁR KULTURÁLIS HELYSZÍN ÉS KÖZÖSSÉGI TÉR, AHOL FESTŐI KÖRNYEZETBEN ÉS NAPRAKÉSZ TECHNOLÓGIAI FELSZERELTSÉG MELLETT SZÓRAKOZHAT MINDEN KOROSZTÁLY.

A PONT FESZTIVÁL DÉLELŐTTI PROGRAMJAI AZ ÉPÜLET ELŐTTI TERÜLETEN, A DÉLUTÁNI PROGRAMOK AZ AULÁBAN ÉS A RENDEZVÉNYTEREMBEN KAPNAK HELYET. A MARIONETT ELŐADÁST A ‘SZÁRAZÁROK’ HELYSZÍNÉN LÁTHATJÁK.

A PONT FESZTIVÁL TÉMÁJÁHOZ ILLESZKEDVE KÉT VILÁGÖRÖKSÉGKÉNT ELISMERT HELYSZÍN, A DUNA-PART ÉS A BUDAI VÁRNEGYED TÁRUL A LÁTOGATÓK SZEME ELÉ.