ÁPRILIS 11-12. CSALÁDI PROGRAMOK ÉS KONCERTEK

VÁRKERT BAZÁR, RENDEZVÉNYTEREM

slogen
hangveto

A Fesztiválról

A PONT Fesztivál 2020-ban a kaukázusi térség két kulturálisan rendkívül gazdag országa, Grúzia és Örményország hagyományait mutatja be.

A fesztivál célkitűzése, hogy interaktív programokon és különleges színpadi produkciókon keresztül átélhető közelségbe hozza azokat a kulturális kincseket, melyeket az UNESCO is elismer.

Idén is helyet kapnak a magyar büszkeségek és a húsvéti ünnepkörhöz kötődő hagyományok, ezúttal grúz és örmény kulturális kincsekkel kiegészülve. Olyan különlegességek, mint az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján is jegyzett grúz polifonikus éneklés, az örmény kochari lánctánc, a quvevri borkészítési hagyomány, a lavash kenyér sütése, vagy a kaukázusi szőnyegszövés szerepelnek többek között a tervezett
programban.

Az esti programsávban különleges koncertek, a fesztivál mindkét délutánján pedig minden korosztálynak szóló kézműves és zenei műhelyek, kiállítások és workshopok várják a látogatókat. A PONT Fesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Hangvető együttműködésében hozza el a világ csodát a Várkert Bazárba.

Helyszín

AZ 1875-1883 KÖZÖTT, YBL MIKLÓS NEORENESZÁNSZ STÍLUSÚ TERVEI ALAPJÁN ÉPÜLT, 2014-BEN MEGÚJULT ÉS TOVÁBBFEJLESZTETT VÁRKERT BAZÁR KULTURÁLIS HELYSZÍN ÉS KÖZÖSSÉGI TÉR, AHOL FESTŐI KÖRNYEZETBEN ÉS NAPRAKÉSZ TECHNOLÓGIAI FELSZERELTSÉG MELLETT SZÓRAKOZHAT MINDEN KOROSZTÁLY.

A PONT FESZTIVÁL PROGRAMJAI AZ AULÁBAN ÉS A RENDEZVÉNYTEREMBEN KAPNAK HELYET.

A PONT FESZTIVÁL TÉMÁJÁHOZ ILLESZKEDVE KÉT VILÁGÖRÖKSÉGKÉNT ELISMERT HELYSZÍN, A DUNA-PART ÉS A BUDAI VÁRNEGYED TÁRUL A LÁTOGATÓK SZEME ELÉ.