ÁPRILIS 11-12. CSALÁDI PROGRAMOK ÉS KONCERTEK

VÁRKERT BAZÁR

slogen
hangveto

Jegyek

Az esti koncertek kivételével a fesztivál minden programja ingyenes

jegyek az esti koncertekre

Április 11. szombat

Április 12. Vasárnap

Bérlet

online jegyvásárlás 
(rendezvény napjáig)

Akkreditáció

A Regisztráció nem egyenlő a jegyigényléssel! Kérjük, az alábbi linkeken regisztráljon, majd a visszaigazoló emailben szereplő linken igényeljen jegyeket.
Az akkreditáció az esemény előtt 5 nappal lezárul.

A Fesztiválról

A PONT Fesztivál 2020-ban a kaukázusi térség két kulturálisan rendkívül gazdag országa, Grúzia és Örményország hagyományait mutatja be.

A fesztivál célkitűzése, hogy interaktív programokon és különleges színpadi produkciókon keresztül átélhető közelségbe hozza azokat a kulturális kincseket, melyeket az UNESCO is elismer.

Szombaton a Shoghaken Ensemble szólaltatja meg a varázslatos örmény dallamokat, autentikus hangszereken, a Quintet Urmuli pedig az UNESCO-védett grúz polifonikus éneklést mutatja be. Vasárnap a magyar táncházmozgalom legendás, az UNESCO “Művészek a békéért”-díjas énekesnője, Sebestyén Márta ad koncertet.

Délutánonként olyan, az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján is jegyzett, hagyományokat ismerhetnek meg a gyerekek és felnőttek, mint a grúz ábécé és kalligráfia, az örmény kochari lánctánc, a grúz qvevri borkészítés, illetve az örmény kultúra egyik jelképe, a duduk nevű nádsípos hangszer. Emellett idén is lesz tojásfestés, szőnyegszövés, és gyerekkoncertek – a PONT megszokott, nagy sikerű programjai.

Helyszín

AZ 1875-1883 KÖZÖTT, YBL MIKLÓS NEORENESZÁNSZ STÍLUSÚ TERVEI ALAPJÁN ÉPÜLT, 2014-BEN MEGÚJULT ÉS TOVÁBBFEJLESZTETT VÁRKERT BAZÁR KULTURÁLIS HELYSZÍN ÉS KÖZÖSSÉGI TÉR, AHOL FESTŐI KÖRNYEZETBEN ÉS NAPRAKÉSZ TECHNOLÓGIAI FELSZERELTSÉG MELLETT SZÓRAKOZHAT MINDEN KOROSZTÁLY.

A PONT FESZTIVÁL PROGRAMJAI AZ AULÁBAN ÉS A RENDEZVÉNYTEREMBEN KAPNAK HELYET.

A PONT FESZTIVÁL TÉMÁJÁHOZ ILLESZKEDVE KÉT VILÁGÖRÖKSÉGKÉNT ELISMERT HELYSZÍN, A DUNA-PART ÉS A BUDAI VÁRNEGYED TÁRUL A LÁTOGATÓK SZEME ELÉ.

ELMARAD A PONT FESZTIVÁL

Kedves Közönségünk!

Magyarország kormányának döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül idén elmarad a PONT fesztivál. 

A megvásárolt jegyek visszaváltására a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapján lesz lehetőség, ennek módjáról és részleteiről hamarosan a www.btf.hu oldalon találhattok információt.

Köszönjük szépen a partnereink, a művészek és a közönségünk támogatását. Tudjuk, hogy mindannyian készültetek a programokra, ahogy mi is vártuk veletek a fesztivált. De biztosak vagyunk benne, hogy lesz még alkalmunk hasonló közös élményre.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk, maradjatok otthon, vigyázzatok magatokra és egymásra!

Várjuk, hogy mielőbb találkozhassunk!


THE PONT FESTIVAL IS CANCELLED

Dear Visitor,

Following the decision of the Hungarian Government, in accordance with WHO guidelines issued in response to the global health emergency, this year’s PONT Festival - in the framework of the Budapest Spring Festival - will be cancelled.

Tickets will be refunded via the website of the Budapest Spring Festival. The details on how this can be done will soon be posted on www.btf.hu.

We appreciate all the support from the Artists, our Partners and Audience. We know that all of you looked forward for the programs to happen, so did we. Nonetheless we are sure that will have the chance to share such grate experiences in the future.

We wish good health to all of you, stay home, protect yourself and each other!

Hoping to see you soon!